tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kisapäivän aikataulutus

Kilpailupäivän sujuvuuden kannalta aikataulutus on pirun tärkeä asia. Miten saada päivä läpi niin, ettei hevostarkastukseen muodostu pitkää jonoa? 
Noh, kristallipalloa kun ei kisajärjestäjän varusteista löydy niin pitää vaan koittaa arvioida miten paljon aikaa tarvitaan lähtöjen väliin ja missä järjestyksessä luokat kannattaa järjestää.
Perinteisin tapa on laittaa luokat starttaamaan numerojärjestyksessä tunnin tai puolentunnin välein. Johonkin väliin voi jättää enemmän aikaa tai sitten laittaa lyhyemmän luokan keskelle päivää. Jossain ulkomailla lähtevät kuulemma liki samaan aikaan ja putkahtelevat sitten luokkien pituuden mukaan maaliin. 

Tältä näyttäisi jos kaikki luokat lähtisivät yhtä aikaa

Tulevaan Laitilan kisaan laitoin 80km luokan starttaamaan klo 9:00 ja 70km luokan klo 9:30. Sitten starttaa 1-tason 20km luokka klo 10:00 ja se on maalissa ja palkittu toivottavasti ennen kuin seuraavat luokat tulevat tauolle tai maaliin.
50km luokka starttaa klo 11:00 ja 30km luokka klo 11:30. 30km luokka ehtii maaliin ennenkuin 50km luokka saa tulla ja todennäköisesti 50km luokka on tullut maaliin ennenkuin 70km luokka on maalissa.
Tässä ensimmäinen versio jossa lähdöt olisivat tunnin välein ja lyhyt luokka pidempien välissä.
 Arvioidut tauolletuloajat taas pitää arvioida ihan perstuntumalla, yleensä nopeusluokassa painellaan reippaasti ja 30km matkaan ei paria tuntia enempää välttämättä käytetä. Lyhyet luokat tulevat yleensä maaliin melko liki ensimmäistä sallittua maaliintuloaikaa.

Kun ilmoittautuminen on päättynyt ja lähtölistat nähtävillä voi vielä arvioida millaista vauhtia mikäkin ratsukko yleensä menee, onko mukana kylmäverisiä tai poneja.

Lopputulema on sitten jotain sinnepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti